Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.
SASTOJCI
-400 g Očišćenih dagnji (art 5531)
-oko 600 g krumpira narezanog na ploške
-250 g riže Parboiled
-1 češanj češnjaka
-1 stabljika celera
-1 luk narezan na ploške
-Peršin "Dosafacile" (art 9322)
-naribani ovčji sir
-sol i papar
-ekstradjevičansko maslinovo ulje (art 19608)
Priprema
Prikladnu posudu premažite s malo maslinova ulja, rasporedite ploške luka u jednom sloju i na to oko 300 g krumpira narezanog na ploške. Posolite i popaprite. Pospite mješavinom od nasjeckane stabljike celera, usitnjenog češnjaka i sjeckanog peršina te pokapajte s malo maslinova ulja. Dodajte rižu, posolite i popaprite. Zatim rasporedite dagnje, posipajte ih s malo sira, posolite i poparite. Završite sa slojem ploški krumpira. Na kraju ponovno sve pospite naribanim sirom, nakapajte s malo ulja i dodajte sol i papar. Kako bi se riža skuhala uz rub posude ulijte vode tako da se posuda napuni do ¾ visine. Pecite oko 45 minuta na temperaturi od 180°C.