U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Pročišćeni tekst) NN br.106/2012 i Uredbom (EU) 2016/679

a) Tko smo

bofrost*C d.o.o. sa sjedištem u Kovinskoj 4°, 10000 Zagreb /dalje: “bofrost*”/ - Telefon 0800456456, web stranice www.bofrost.hr, je Voditelj zbirke osobnih podataka i prikuplja i obrađuje osobne podatke dobivene od samih klijenata. U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Pročišćeni tekst) NN br.106/2012 i Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.04.2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka /dalje: Uredba (EU) 2016/679/ daje slijedeće informacije.

b) Zašto su nam potrebni Vaši podaci:

  1. Podaci su nam potrebni i biti će upotrijebljeni isključivo vezano uz Vaše narudžbe i kupovine u bofrost*u, te dostavu naručenih proizvoda.
   Osim toga, isključivo uz Vašu privolu, podaci će biti upotrijebljeni:
  2. Za personaliziranje ponuda za Vas, vodeći računa o Vašim potrebama – npr. alergije i/ili intolerancije na određene sastojke.
  3. Za svrhe marketinga, u skladu sa čl.21. Zakona o zaštiti osobnih podataka, odnosno kontakt – putem telefona, pošte, e-maila, sms-a, i slično – da bismo Vas obavijestili o novim ponudama i svim ostalim novostima u bofrost*u o proizvodima i uslugama koje nudimo;
  4. Da bismo dobili Vašu suglasnost, o analiziranju Vaših kupovnih navika, kao i Vaše mišljenje o proizvodima i/ili uslugama koje bofrost* nudi, u cilju istraživanja tržišta.

c) Posljedice u slučaju nedostatka ili nepotpunih podataka:

Bez obzira na Vašu autonomnost, pružanje osobnih podataka u cilju izvršenja postupaka navedenih pod točkom b) je obavezno, jer u suprotnom bofrost* neće biti u mogućnosti dostaviti Vam naručene proizvode, dok je davanje podataka fakultativno za ciljeve navedene pod točkama b) 2, b) 3 i b) 4. Iako, u slučaju netočnih ili nepotpunih podataka:

 • Iz točke b) 2 nećemo biti u mogućnosti pružiti Vam adekvatne informacije o proizvodima, personalizirati ponudu ciljano za Vas, voditi računa o Vašim potrebama – npr. alergijama i/ili intolerancijama na određene sastojke;
 • Iz točke b) 3 nećemo Vas moći obavijestiti o novostima, novim proizvodima i uslugama;
 • Iz točke b) 4 nećemo moći dobiti Vašu suglasnost, o analiziranju Vaših kupovnih navika u cilju istraživanja tržišta, niti o Vašem mišljenju o proizvodima i/ili uslugama koje bofrost*nudi.

d) Kako i koliko dugo koristimo Vaše podatke:

Vaše podatke ćemo koristiti za gore navedene ciljeve, u informatičkom ili pismenom obliku u skladu s važećim propisima, odnosno na način koji jamči njihovu sigurnost, i povjerljivost, te spriječiti njihovu uporabu od neovlaštenih osoba, kao i njihovu izmjenu ili uništavanje. Osobni podaci bit će čuvani u obliku koji dopušta identifikaciju ispitanika ne duže no što je to potrebno za svrhu u koju se podaci prikupljaju ili dalje obrađuju (čl.6. Zakona o zatiti osobnih podataka).

e) Kome ćemo davati Vaše podatke

Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni:

 1. društvima grupacije bofrost* koja se bave izravnim marketingom i istraživanjem tržišta;
 2. osobama koje su zaposlene, kao odgovorne osobe u bofrost*u, ili kao djelatnici u tvrtki.
 3. konzultantima za računovodstvena, upravna, pravna, porezna i financijska pitanja, kao i subjektima i tijelima kojima ćemo prema zakonu biti obavezni ustupiti Vaše podatke. Ta tijela će vaše podatke obrađivati autonomno u skladu sa čl.10., 11. i 16. Zakona o zaštiti osobnih podataka.
 4. Ažuriran popis osoba koje imaju pristup Vašim podacima dostupan Vam je i na raspolaganju. Naglašavamo da u slučaju povlačenja Vašeg pristanka za obavljanje aktivnosti izravnog marketinga nećete više biti primatelj nikakvih tipova obavijesti, ni na koji elektronski ili neki drugi način. Ukoliko želite, svoj pristanak možete opozvati ili ograničiti samo na primanje određenih vrsta obavijesti.

f) Priznata prava na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka i Uredbe (EU) 2016/679:

Putem pisane obavijesti poslane na adresu: bofrost*C d.o.o., Kovinska 4°; 10000 Zagreb), e-mail: online@bofrost.hr mogu se u svakom trenutku ostvariti prava vezana uz provjeru postojanja osobnih podataka, njihovo porijeklo, svrhu i način uporabe u skladu sa čl.19.-21. Zakona o zaštiti osobnih podataka. Osim toga, vezano uz čl.13. Uredbe (EU) 2016/679 podsjećamo da su Vam priznata i slijedeća dodatna prava:

 • pravo na traženje ograničenja u upotrebi osobnih podataka, kao i na protivljenje njihove obrade uz pravo na prijenos podataka;
 • pravo, ukoliko se obrada bazira na vašem pristanku, na opoziv pristanka obrade podataka u bilo kojem trenutku, ne dovodeći u pitanje zakonitost postupanja na temelju pristanka danog prije otkazivanja;
 • pravo na podnošenje pritužbe za to nadležnim institucijama.

Za eventualne prigovore u pogledu načina obrade Vaših osobnih podataka potrudit ćemo se kako bi odgovorili Vašim zahtjevima.

Svatko tko smatra da mu je povijeđeno neko pravo zajamčeno Zakonom o zaštiti osobnih podataka može, temeljem čl.24. tog zakona, podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka:
Odgovornu osobu za obradu osobnih podataka možete kontaktirati putem e-maila na adresu online@bofrost.hr te joj se možete obratiti vezano uz Vaša prava iz točke f). bofrost* će, u što je moguće kraćem roku, a najkasnije u roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva, odgovoriti ispitaniku na eventualna pitanja i prigovore vezane uz osobne podatke.

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

www.bofrost.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.www.bofrost.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda i usluga i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa bofrost*C prikazuju oglase bofrost*C na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim web adresama: