Duboko zamrznuti proizvodi
Besplatna dostava
Zadovoljna stranka ili povrat novca
Plaćanje prilikom dostave
Obavite kupovinu 0-24h
Cheesecake s Gljivama

Cheesecake s Gljivama

Cheesecake u slanoj varijanti, s mirisnim vrganjima idealno je predjelo, ali i zalogaj uz aperitiv. Sastojci i priprema

Vrijeme pripreme: 40 min
Posuđe: Zdjela, tava, mikser,
Osoba: 4
Težina:

SASTOJCI

50 g maslaca 
90 g krekera
300 g Vrganja na Listiće (art. 5795)
200 g krem sira
50 g sira ricotta
80 g vrhnja
7 g riblje želatine
4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
peršin
sol

Priprema

Pripremite bazu: u plastičnoj vrećici smrvite krekere i stavite ih u zdjelu. Na slabijoj vatri otopite maslac i njime prelijte smrvljene krekere. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na lim obložen papirom za pečenje stavite 5 kalupića različitih oblika koje ste prethodno premazali maslacem. Smjesu od krekera i maslaca stavite u kalupiće, pravilno rasporedite i dobro utisnite. Lim stavite u hladnjak i ostavite dok ne pripremite kremu od gljiva. Za nadjev u tavi zagrijte malo ulja, dodajte vrganje i malo soli, kad ih ispirjajte prebacite ih u mikser (6-7 listića ostavite za dekoraciju), dodajte krem sir i ricottu. Miksajte dok ne dobijete baršunastu kremu. Riblju želatinu ostavite 5 minuta u hladnoj vodi, zatim je ocijedite i rastopite u posudici s jednom žlicom vrhnja. Otopljenu želatinu dodajte smjesi od sira i gljiva te brzo miješajte pjenjačom da se ne bi stvorile grudice. Dodajte usitnjeni peršin i vrhnje te pažljivo promiješajte. Nadjev stavite u slastičarsku vrećicu te ravnomjerno rasporedite u kalupiće s bazom od krekera. Ukrasite preostalim listićima vrganja i peršinom, te ostavite u hladnjaku na barem 3 sata da se stisne.

Komentari
(0 Komentari)

Da biste ostavili kometar morate biti registrirani