Duboko zamrznuti proizvodi
Izravno u vaš dom
Zadovoljna stranka ili povrat novca
Plaćanje prilikom dostave
Obavite kupovinu 0-24h
Pileće roladice

Pileće roladice

Pileće roladice možete poslužiti cijele ali i narezane na odreske. Obavezno iskoristite umak nastao njihovim pečenjem kako biste oplemenili prilog od povrća ili krumpira. Sastojci i priprema

Posuđe: tava, lončić
Osoba: 4
Težina:

SASTOJCI

- Pileće roladice
- bijelo vino
- komorač
- grančica ružmarina
- crveno vino
- šećer
- ekstradjevičansko malinovo ulje
- sol i papar

Priprema

U tavi zagrijte 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja, dodajte odmrznute Pileće roladice i zapecite ih sa svih strana oko 2 minute. Kad su se lijepo zapekle podlijte bijelim viinom i pecite ih na laganoj vatri još 28 minuta. Po potrebi podlijte temeljcem ili vodom. Kao prilog poslužite neko od omiljenog vam povrća, ili pire krumpir kojeg pri serviranju obavezno prelijte s malo umaka koji je nastao pripremom Pilećih roladica.

Da biste naglasili okus roladica savjetujemo vam da kao prilog poslužite komorač kojeg možete jednostavno pripremiti tako da ga narežete na tanke listiće, začinite solju i paprom, ružmarinom i maslinovim uljem i pečete u prethodno zagijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta. Podlijte s dosta bijelog vina i pecite još 10-ak minuta. U međuvremenu u tavu ulijte dvije čaše crvenog vina i šećer. Pustite za zakuha, dodajte prstohvat soli i nastavite s kuhanjem da se vino reducira barem na pola. Roladice poslužite uz pečeni komorač i sve lagano prelijte dobivenim umakom od vina i šećera.

Komentari
(0 Komentari)

Da biste ostavili kometar morate biti registrirani