Duboko zamrznuti proizvodi
Izravno u vaš dom
Zadovoljna stranka ili povrat novca
Plaćanje prilikom dostave
Obavite kupovinu 0-24h

Sladoled mami osmijeh

Sladoled mami osmijeh

Bofrost* kamiončić skriva svježe blago

Čini se da je to daleko iza nas, ali još uvijek možemo pronaći šarene kombije koji privlače pažnju djece, ali istovremeno vraćaju dobre uspomene iz djetinjstva majkama i očevima. Čak i bofrost* kamiončići skrivaju svježe i ukusno ledeno blago s tisuću okusa i boja, štapića i keksa, sladolednih kolača i sorbeta...ukratko, sve što je potrebno da bi vam se ispunila svaka želja.

Nije ni čudo što je upravo taj svježi desert odigrao važnu ulogu u našoj povijesti i u našem životu. Sladoled predstavlja trenutak bijega, zabave i povremeno čak i prijestupa.

Najnovija istraživanja potvrdila su da sladoled izaziva pozitivne emocije, više od bilo koje druge hrane, čak i nadmašuje čokoladu. Istraživači s Instituta za psihijatriju u Londonu pokazali su da sladoled djeluje na ste centre užitka u mozgu koji se obično stimuliraju slušanjem omiljene glazbe ili čak osvajanjem novca. Naknadna studija sveučilišta u Amsterdamu potvrdila je i identificirala glavna područja mozga zahvaćena tim podražajima dokazujući kako unos sladoleda pruža snažan emocionalni osjećaj ugode i sreće. Sama pomisao na sladoled može u nama potaknuti sjećanja na djetinjstvo, na okus sladoleda i taktilne senzacije te njegovu konzistenciju.

Dobar sladoled je savršen u svakoj situaciji

S druge strane, što bi nam se bolje moglo desiti od ukusnog sladoleda koji slijedi kao nagrada tijekom lijepog dana ili kao osvježenje ljetne večeri?

Ukusna kuglica sladoleda daje znatno veći osjećaj sitosti od ostale hrane i utažuje žeđ. Čak i nakon intenzivnih sportskih aktivnosti pridonosi nadoknadi vitamina i minerala. Talijanski dokument Ministarstva zdravlja iz 2012. godine kazuje između ostalog da je sladoled ili smoothie valjana zamjena za obrok.

Od kada se sladoledi pakiraju postalo je svima lakše uživati ​​kod kuće i vani, a da se pri tom ne gubi ni okus ni kvaliteta. Postoji lažni mit da su pakirani sladoledi kaloričniji ili manje prirodni od ostalih. Istina je da je „s gledišta higijene i zdravlja pakirani sladoled vrlo zdrava namirnica, jer se tijekom proizvodnje mogu kontrolirati svi postupci "(izvor Eurisko).

Deklaracija koja objašnjava nutritivnu vrijednost proizvoda te širok asortiman proizvoda doprinosi da sladoled nikada ne bude isključen iz naše prehrane.

Bofrost* asortiman sladoleda zadovoljava one koji vole najrafiniranije okuse i kremaste konzistencije, ali i one koji vole svježi osjećaj voćnog sorbeta. Čak i oni koji konzumiraju proizvode bez laktoze, bez glutena ili bez dodanih šećera mogu birati između okusa Stracciatella, Tiramisu, Amarena...

Tko se odluči za bofrost* zna da će kvalitetan sladoled moći spojiti s pravilnom prehranom.



Sladoled je ...fantazija!

U nekoliko minuta pripremit ćete obrok kojem nitko neće odoljeti. Otopite tamnu čokoladu na vodenoj pari, dodajte nekoliko žlica mlijeka i malo šećera, miješajte dok se ne dobije homogena smjesa bez grudica i ostavite da se ohladi.

Slatko pecivo prerežite na pola i napunite sladoledom s najdražim okusom. Nakon što ste sendvič zatvorili, prelijte pecivo čokoladnim umakom i dodajte nasjeckane lješnjake.