Duboko zamrznuti proizvodi
Izravno u vaš dom
Zadovoljna stranka ili povrat novca
Plaćanje prilikom dostave
Obavite kupovinu 0-24h

Finger Food

Finger Food

Drugačiji način uživanja u hrani.

Za različite kulture posve je uobičajeno jesti prstima. “Finger food” je puno zabavniji i drugačiji način uživanja u hrani. Spoj tradicionalne i inovativne gastronomije koji nam omogućuje da hranu konzumiramo na opušteniji i zabavniji način. Razne delicije koje se mogu jesti prstima osim što možete poslužiti kao predjela, zalogaje uz aperitiv mogu postati i glavno jelo posebice pri neformalnim druženjima s prijateljima.

Finger food u svakoj prilici

Finger food je postao sve rasprostranjeniji iz razloga jer je zabavniji, brži, praktičniji i obično manje zahtjevan nego priprema klasičnog obroka. Osim toga, izgledom je privlačniji i ponekad je napravljen od naoko nespojivih namirnica. Cilj mu je pobuditi apetit.

Od predjela do deserta, sve može biti “Finger food”.

Ali isto tako “Finger food” ne mora uvijek biti neformalan. Različite su situacije kad ga možete poslužiti: zabava s prijateljima, uz aperitiv s nogu prije svečanog obroka za stolom, razna otvorenja i proslave. Sve je traženiji i na vjenčanjima jer je jeftiniji, nudi više mogućnosti izbora koji će se većini svidjeti. Gurmanska predjela poput quiche, kanapea s guščjom jetrom ili kavijarom prikladna su za formalnija okupljanja, dok su razni drugi slani zalogaji ili voće idealni za ona ona neformalna.

Pregršt je namirnica i jela prikladno za finger food: zalogaji od slanog tijesta, pizzette, sirevi, masline, pileća krilca, roladice, kuglice od riže, vol au vent ali i klasični prženi krumpirići, pizze itd. Osim toga moguće je uživati i u okusima dalekih kultura. Kuhinja uz sushi, sashimi i spring rolice.

Konzumiranje hrane nije više samo prehrana, nego i način života.

S Bofrost*om pregršt je ideja za “Finger food”

Među bofrost*ovim proizvodima pronaći ćete doista pregršt proizvoda koje možete konzumirati prstima, prikladnima za neformalne zabave ali i svečanije prigode, ali i za uobičajeni obrok u svom domu u „Finger food“ stilu. Dovoljno je pomisliti na naše pizze narezane na kriške, velik izbor slanih zalogaja, malih pizzetta. Tu su naravno i pikantne masline, prutići od povrća, panirana mozzarella, kolutići lignjuna na rimski. klasični pommes frites, Ziggy krumpirići ili kroketi. Da bi nepce uživalo u okusima dalekih kuhinja tu su Spring rolice i Azijski zalogaji, a za rafiniraniji užitak uvijek su dobrodošli repovi rakova s nekim finim umakom. Za ljubitelje mesa tu su Pileće polpetice, Grčki ćevapi, Chicken stick ili Panirani pileći prutići.

A konačno, šećer dolazi na kraju i tu nastaje problem zbog velikog izbora. Od raznih torti, pužića s vanilijom, mini eklera i apsolutno neodoljivih mini princess krafni.

Predjela u stilu “Finger food"

Repovi rakova na prepečnom kruhu

Sastojci: 1 limun, 8 repova rakova  (art. 5552), ekstradjevičansko maslinovo ulje, baguette, papar, 1 “grozd” koktel rajčica, menta, sol, slatki senf, 1 žlica Brandya, 1/2 avokada.

U mikser stavite oguljen, očišćen i na kockice narezan avokado, 1 žlicu senfa, mentu, limunov sok, malo soli i papra i sve dobro.  Dobivenu smjesu prabacite u zdjelu te dodajte rajčicu očišćenu od sjemenki i narezanu na kockice. Promiješajte, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku do posluživanja. Odmrznite repove rakova i očistite ih, isperite i dobro posušite. Stavite ih u zdjelu i začinite uljem i Brandyem te ostavite 10-ak minuta da se mariniraju. Lagano ih ispirjajte u tavi sa svom tekućinom. Baguette narežite na kriške i tostirajte. Premažite kremom od avokada i na svaku krišku stavite rep raka. Pospite paprom i poslužite.

 

Bakalar s palentom

Sastojci: 1 pakiranje bakalara (art. 5555) 500 g kuhane palente, 500 ml punomasnog mlijeka, 1 litra vode, 300 ml ulja kikirikija, sol, papar.

 

U prikladnu posudu uspite 1 l vode i 400 mlijeka te kuhajte bakalar oko 10 minuta nakon što ste odstranili kožu i eventualne sitne kost. Maknite s vatre i pustite da se hladi oko 30 minuta. Kuhani bakalar usitnite, stavite u mixer s malo ulja i počnite miješati/tuči. Postepeno dolijevajte mlako mlijeko i ulje sve dok ne potrošite svo ulje. Ukoliko je potrebno na kraju dodajte još malo mlijeka. Posolite i popaprite te promiješajte lopaticom kako krema ne bi splasnula. Pokrijte prozirnom folijom i čuvajte u hladnjaku do trenutka posluživanja. Kuhanu, još toplu palentu ulite u lim i pustite da se ohladi te narežite na medaljone. Medaljone od palente ispecite na gril tavi i poslužite s pjenicom od bakalara.

 

Košarice od kruha s kremom od boba i goveđim pršutom

Sastojci  (za 4 osobe): 4 kriške toast kruha bez korice, 100g boba (art. 5733), 1 mladi luk, 50g krem sira, 4 odreska goveđeg pršuta, 2 žlice maslinovog ulja, sol, papar.

 

Valjkom razvaljate kruh tako da ga stanjite, te kalupom oblikujte krugove. Stavite ih u aluminijske kalupiće tako da dobiju formu košarice. Pokapajte maslinovim uljem i malo posolite te pecite u pećnici na 180°C oko 10 minuta dok ne dobiju žućkastu boju. Izvadite ih iz kalupića i ostavite da se ohlade. U tavi zagrijte malo ulja te dodajte mladi luk narezan na ploškice. Malo ispirjajte te dodajte odmrznuti bob. I nastavite s pirjanjem. Dodajte sol i papar i maknite s vatre. Kad se pirjani bob ohladi izmiksajte ga u blenderu s krem sirom dok ne dobijete kremastu homogenu smjesu. Kremom od boba napunite košarice a na vrh stavite goveđi pršut.

Slane delicije uz aperitiv

Šparoge u lisnatom tijestu sa slaninom

Sastojci: 8 zelenih šparoga  (art. 5790), 250g lisnatog tijesta (art. 5896),8 ploški slanine, 30g sira Grana Padano narezanog na listiće, 1 jaje

 Prokuhajte, ocijedite i ohladite šparoge. Odmrznite i razvaljajte lisnato tijesto i izrežite 8 traka širine oko 3 cm. Rasporedite ploške slanine, posipajte sirom, na to stavite šparoge i omotajte ih slaninom. Trakama od lisnatog tijesta spiralno omotajte šparoge i slaninu. Premažite umućenim jajetom, a vrhove šparoga rastopljenim maslacem tako da se ne prepeku. Posipajte sjemenkama maka i sezama. Stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na 200°C.

 

Tartine s maslacem i repovima račića

Sastojci: 8 kriški toast kruha, 200g repova račića, 30g omekšanog maslaca, rukola, kapari, đumbir u prahu, limeta, sol.

Odmrznite repove račića i sitno ih nasjeckajte, sa strane ostavite nekoliko cijelih. U zdjelici izmiješajte maslac dok ne postane kremast te dodajte usitnjene repove račića, narezanu rukolu, šafran, sitnije kapare, malo soli i soka limete. Premažite toast kruh dobivenom kremom te ukrasite cijelim repom račića i rukolom. Po želji kriške kruha za toast prije no što ih premažete možete oblikovati u krug.

 

Kroketi od graška i sira ricotta

Sastojci (za 4 osobe): 200g graška, 300g sira ricotta, 90g krušnih mrvica, 50g ribanog parmezana, 3 žutanjka (sačuvajte bjelanjke), 1 mladi luk, muškatni oraščić, sol.

Ispirjajte grašak s mladim lukom, kad omekšaju izmiksajte ih u blenderu s 300 g sira ricotta, dodajte naribani parmezan, krušne mrvice, dodajte 3 žutanjka, muškatni oraščić i sol. Od dobivene smjese napravite kuglice te ih uronite u lagano umućene bjelanjke, uvaljajte u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju.

I konačno slatki zalogaji

Jastučići s kruškama i čokoladom

Sastojci: 4 kvadrata lisnatog tijesta (art. 5896), krema od čokolade i lješnjaka, kruške, sjeckani lješnjaci.

 Odmrznite 4 kvadrata lisnatog tijesta, te narežite na manje četverokute. Na sredinu svakog stavite kremu od lješnjaka i čokolade, krušku narezanu na ploške i sjeckane lješnjake. Rubove premažite razmućenim jajetom, preklopite i krajeve tijesta dobro stisnite. Stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta na 200°C.