Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.
                      50 g maslaca 
 90 g krekera
 300 g Vrganja na Listiće (art. 5795)
 200 g krem sira
 50 g sira ricotta
 80 g vrhnja
 7 g riblje želatine
 4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
 peršin
 sol
Pripremite bazu: u plastičnoj vrećici smrvite krekere i stavite ih u zdjelu. Na slabijoj vatri otopite maslac i njime prelijte smrvljene krekere. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na lim obložen papirom za pečenje stavite 5 kalupića različitih oblika koje ste prethodno premazali maslacem. Smjesu od krekera i maslaca stavite u kalupiće, pravilno rasporedite i dobro utisnite. Lim stavite u hladnjak i ostavite dok ne pripremite kremu od gljiva. Za nadjev u tavi zagrijte malo ulja, dodajte vrganje i malo soli, kad ih ispirjajte prebacite ih u mikser (6-7 listića ostavite za dekoraciju), dodajte krem sir i ricottu. Miksajte dok ne dobijete baršunastu kremu. Riblju želatinu ostavite 5 minuta u hladnoj vodi, zatim je ocijedite i rastopite u posudici s jednom žlicom vrhnja. Otopljenu želatinu dodajte smjesi od sira i gljiva te brzo miješajte pjenjačom da se ne bi stvorile grudice. Dodajte usitnjeni peršin i vrhnje te pažljivo promiješajte. Nadjev stavite u slastičarsku vrećicu te ravnomjerno rasporedite u kalupiće s bazom od krekera. Ukrasite preostalim listićima vrganja i peršinom, te ostavite u hladnjaku na barem 3 sata da se stisne.
Inserisci il tuo codice postale e verifica se effettuiamo il servizio nella tua zona.